kartal-palyaco-kiralama

Kartal Palyaço Kiralama

İstanbul’un en nezih semtlerinden olan Kartal palyaço kiralama sektöründe de oldukça üst düzey firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Palyaço kiralama alanında uzman olmak isteyen veya bilgi almak isteyen kişiler ve kurumlar için genelde Kartal en doğru seçim olmuştur.

Etkinliklerin geniş çaplı oluşu ve yoğunluğuyla ünlü olan Kartal palyaço kiralama her zaman üst sıralardadır.

Kartal ve çevresindeki palyaçolar genelde bu hizmetleri vermektedirler. Sünnet düğünü, doğum günü, mağaza açılışları, özel partiler, lunaparklar vb. eğlence aktivitelerine hizmet vermektedirler.

Palyaçoların özellikleri ise güldürücü ve eğlendirici olmalarıdır. Bu palyaçoların üzgün ve korkunç geldikleri bilinmektedir. Palyaçolar yetişkin işlerinde alev oyunları, hokkabazlık ve soytarılık yapmaktadır fakat çocuklarda bu durum tam tersidir.

Palyaço, çocuklara bir oyun ablası-abisi olmaktadır. Onlarla her istediklerini yapmak ve eğlendirmek ile yükümlüdürler. Kimi insanlar tarafından palyaçolar korkunç bulunurlar, sevilmezler ve dışlanırlar fakat Kartal palyaço kiralama sektöründe bu durum tam tersidir.

Çocuklara hitap eden Kartal palyaço kiralama firmaları istek çok yoğun olduğu için bütün İstanbul’dan talep gelmektedir. Biraz da Kartal’dan bahsetmek istiyorum… İstanbul Anadolu yakasının sahil kesiminde bulunun oldukça eski ve köklü bir semt olan kartal çocukların ve ailelerin vazgeçilmez eğlence yeridir. Mangal etkinlikleri olsun, lunapark etkinlikleri olsun çocukların sevdiği şeylerdir. Kartal’ın büyük bölümü çocuklara hitap eder.

Palyaço Kiralama Tarihi

Genellikle sirklerin kapsamı içinde düşündüğümüz palyaçolar, sirklerin ortaya çıktığı 18. yüzyıldan yüzlerce yıl önce de vardı. Eski Yunan’da saçlarını kazıtan, kabarık olması için içi doldurulmuş giysiler giyen palyaçolar fars ve pandomimlerde ikincil rollerde görülür, asıl oyuncuların hareketlerini taklit ederlerdi.

Roma’daki pantomimlerde palyaço sivri külahı ve rengarenk yamalı gömleğiyle öbür oyuncuların alay ve küçümsemesine hedef olurdu.

Eski çağda saraylara, hükümdarları eğlendirmek ve güldürmek için köle pazarlarından güldürme yeteneğine sahip, zeki ve hünerli kişiler satın alınırdı. Bu gelenek ortaçağda da sürdü. Soytarı olarak da anılan bu palyaçolar deli ya da aptal numarası yaptıkları için, yaygın toplumsal ve ahlaki değerleri alaya almalarına ve yüksek sınıftan kişilerle alay etmelerine ses çıkartılmazdı. Saraylarda soytarı bulundurma geleneği Avrupa’da 18. yüzyıla kadar sürdü. Osmanlı sarayında ise II. Bayazid döneminde (1481-1512) başladı ve Tanzimat döneminde (1839-76) kaldırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir